[ad_1]
زمانی تصور می شد که مریخ آنقدر مرطوب است که سطح آن با آب اقیانوس پوشیده شده است. این داستان آب در مریخ نشان می دهد که مریخ زمانی منبع حیات بوده است.
به گزارش ایسنا، به نقل از یکی از محققین، گمان می رود با از دست دادن میدان مغناطیسی محافظ مریخ، تابش خورشید و باد خورشیدی به طور قابل توجهی هوا و آب مریخ را از بین برده است.
یک مطالعه جدید توسط محققان دانشگاه توکیو، ژاپن، شرایطی را بازسازی می کند که میلیاردها سال پیش در هسته مریخ انتظار می رفت. این مطالعه ممکن است توضیح دهد که چرا میدان مغناطیسی مریخ ناپدید شده است. دانشمندان کشف کرده اند که وجود فلز مذاب، که گمان می رود در مریخ وجود داشته باشد، می تواند میدان مغناطیسی کوتاهی ایجاد کند و سپس ناپدید شود.
چندین معما در مورد مریخ قبلاً حل شده است، اما یک مسئله که به ویژه پروفسور کی هیروس از گروه علوم زمین و مطالعات سیارهای در دانشگاه توکیو را نگران کرده است این است که باید یک میدان مغناطیسی در اطراف مریخ وجود داشته باشد. چرا چنین چیزی است و چرا اینقدر نادر بود؟
تیمی به رهبری دانشجوی فارغ التحصیل شونپی یوکو از آزمایشگاه هیروس در حال بررسی راه جدیدی برای آزمایش آنچه واقعاً از ما دور است می پردازند.
هیروس می گوید: میدان مغناطیسی زمین توسط جریان های همرفتی عظیم و باورنکردنی از فلز مذاب در هسته آن کنترل می شود. اعتقاد بر این است که میدان های مغناطیسی در سیارات دیگر نیز همین کار را می کنند.
اگرچه ترکیب داخلی مریخ هنوز ناشناخته است، اما داده های شهاب سنگ نشان می دهد که ترکیبی از آهن مذاب غنی شده با گوگرد است. علاوه بر این، مطالعات لرزه نگاری ناسا InSight نشان می دهد که هسته مریخ چگالی کمتر و بزرگتر از آن چیزی است که قبلا تصور می شد. آنها وجود عناصر نور اضافی مانند هیدروژن را نشان می دهند. با این جزئیات، آلیاژهای آهنی را که انتظار می رفت هسته را تشکیل دهند، آماده کردیم و آنها را آزمایش کردیم.
دانشمندان در آزمایشات خود از الماس، لیزر و یک مورد نادر استفاده کردند. آنها نمونه هایی از آهن، گوگرد و هیدروژن (Fe-SH) ساختند. به گفته دانشمندان، زمانی هسته مریخ از این ماده ساخته شده است.
با قرار دادن نمونه بین دو الماس و فشرده سازی آنها در حین حرارت دادن، مدل سازی و تخمین دما و فشار در مرکز امکان پذیر شد. مشاهدات پرتوهای ایکس و پرتوهای الکترونی به گروه اجازه داد تا تصور کنند در طی ذوب فشار چه اتفاقی می افتد. آنها همچنین توانستند چگونگی تغییر ترکیب نمونه را در طول زمان مشخص کنند.
هیروس گفت: «ما از دیدن یک موقعیت خاص که می تواند خیلی چیزها را توضیح دهد، بسیار شگفت زده شدیم. Fe-SH همگن در ابتدا به دو مایع مختلف با سطح پیچیدگی که قبلاً تحت چنین فشارهایی مشاهده نشده بود، جدا شد. یکی از سیالات آهنی سرشار از گوگرد و دیگری از هیدروژن بود و این کلید توضیح منشا و مرگ نهایی میدان مغناطیسی اطراف مریخ است.
آهن با محتوای هیدروژن کم و محتوای گوگرد کم نسبت به آهن مایع با محتوای هیدروژن کم و بدون گوگرد به چگالی متراکم تری می رسد و باعث ایجاد جریان های همرفتی می شود. در واقع، این جریان ها یک میدان مغناطیسی برای ذخیره هیدروژن در جو اطراف مریخ ایجاد کرده اند. این به نوبه خود منجر به وجود آب مایع شد. با این حال، لازم نیست دائمی باشد.
پس از جدا شدن کامل این دو مایع، جریانی برای ایجاد میدان مغناطیسی وجود نداشت. در این حالت، باد خورشیدی هیدروژن را به اتمسفر بازدم کرد و باعث تجزیه بخار آب و در نهایت تبخیر اقیانوسهای مریخ شد.
دانشمندان می گویند: «همه اینها حدود 4 میلیارد سال پیش اتفاق افتاد.
“امیدوارم مطالعات بیشتر لرزه نگاری روی مریخ تایید کند که هسته به درستی در لایه های جداگانه قرار دارد، همانطور که ما انتظار داریم.” اگر چنین است، به ما کمک می کند تا داستان چگونگی تشکیل سیارات سنگی، از جمله زمین، و توضیح ترکیب آنها را کامل کنیم و ممکن است فکر کنید زمین ممکن است روزی میدان مغناطیسی خود را از دست بدهد، اما حداقل تا آن زمان نگران نباشید. تا یک میلیارد سال این اتفاق نخواهد افتاد.
[ad_2]