[ad_1]
فرارو-در حالی که قیمت کالاها به شدت افزایش یافته، قیمت برنج و رشد سریع آن تا حدودی حساس شده است، نایب رئیس دوم کمیسیون کشاورزی مجلس می گوید برنج خارجی نیم دلاری خرید و فروش می شود اما در بازارهای خارجی موجود نیست.برنج 30 هزار تنی .
به گزارش فرارو، علیرضا عباسی با اشاره به اجرای قانون تمرکز عوارض جهاد کشاورزی و واگذاری اختیارات بازرگانی محصولات کشاورزی به این وزارتخانه، اظهار کرد: مسئولیت اصلی گرانی غیرمنطقی برنج بر عهده وزارت کشاورزی است. جهاد. وزارت جهاد کشاورزی از مدیریت بازار ناتوان است و قیمت ها را کنترل نمی کند. ما در مجلس پیگیر این موضوع هستیم.
علی قنبری کارشناس مسائل اقتصادی است گفتگو با فرارو وی با اشاره به اینکه دلایل مختلفی برای افزایش قیمت برنج از سوی دولت وجود دارد، گفت: تاکنون نه تنها برنج بلکه گوشت، مرغ، لبنیات، روغن، شکر، مسکن و خودرو نیز گران شده است. و غیره.” همچنین به شدت افزایش یافته است، بنابراین وقتی سطح عمومی قیمت ها به طور ناگهانی به رشد غیرقابل توقف می رسد، دلیل آن را باید در ساختار اقتصاد ایران جستجو کرد.
وی افزود: از آنجایی که اقتصاد ایران به عنوان تنها محصول تنها متکی به صادرات نفت است، بیشتر تورم زا است و حتی زمانی که برجام امضا شد، تورم در ایران به تورم صریح، اما حتی بدون ابهام در بین کشورهای جهان تبدیل شده است. یکی وجود دارد. این رقم بسیار بالاست اما اکنون می بینیم که به دلیل وضعیت اسفناک اقتصادی، تورم از آن زمان به بعد چندین برابر افزایش یافته است.
قنبری گفت: عوامل متعددی در افزایش قیمت ها به ویژه مایحتاج اولیه و مایحتاج اولیه دخیل هستند. اولاً تحریم ها و مسدود شدن حواله های بانکی، واردات کالاهای اساسی و همچنین مواد اولیه را با مشکلات زیادی مواجه کرده است، به طوری که کالاها بسیار گرانتر از حد معمول به دست مردم می رسد.
وی افزود: ثانیاً به دلیل ساختار ناکارآمد اقتصاد ایران به طور کلی قیمت تمام شده کالا و خدمات بسیار بالاست و اکنون شاهدیم که مشکلات اقتصادی به دلایل مختلف دو برابر شده است، از یک سو به دلیل کمبود نظارت کالاهای واسطه ای چندین بار چرخانده و سپس در بازار توزیع می شود که قیمت را چندین برابر افزایش می دهد.
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: به عنوان مثال در مورد برنج می بینیم که اگر برنج مستقیماً از شالیزار به بازار و خرده فروشی ها عرضه شود، 20 تا 30 درصد بیشتر از قیمت خرید کشاورز است. محصول را مصرف می کند.” فروشنده نهایی اما متاسفانه به دلیل حضور واسطه ها قیمت برنج سه برابر به مردم فروخته می شود بنابراین این حضور واسطه ها دلیل اصلی افزایش قیمت اجناس در بازار شده است.
این استاد دانشگاه یادآور شد: دفعه بعد سیستم توزیع کالا در کشور مکانیزه نیست و کالاها در داخل کشور توزیع نمی شود اما با روش سنتی توزیع کالا در کشور هزینه ها چند برابر می شود در حالی که سیاست های اقتصادی سیاست اشتباه دولت های مختلف باعث نوسان قیمت ها در بازار شده است.
قنبری گفت: بنابراین ناکارآمدی اقتصادی روز به روز از قدرت خرید مردم کاسته است، سفره آنها به مرور زمان کوچکتر شده است، بنابراین نیازمند اصلاح ساختاری در حاکمیت اقتصادی و اصلاح سیاست ها هستیم تا بتوانیم به بازار و تولید بفروشیم. برای مدیریت بهتر این اقدامات باید حتی بدون مجازات انجام شود، زیرا تا زمانی که اصلاحات ساختاری در اقتصاد ایران به طرق مختلف انجام ندهیم، نمیتوان انتظار داشت که بازارها به حالت عادی بازگردند.
وی ادامه داد: از سوی دیگر علاوه بر احیای برجام و لغو تحریم ها، باید روابط سازنده و مناسبی با کشورهای جهان به ویژه با همسایگان خود داشته باشیم تا بتوانیم بازار را کنترل کنیم، در مرحله بعد فضای عمومی کشور باید آرام و اعتماد کرد.» افراد گمشده نیز باید برگردند، زیرا اکنون سرمایه اجتماعی کشور در پایین ترین سطح ممکن قرار دارد، در این شرایط فضا باید به سمت تفاهم در داخل کشور پیش رود وگرنه با تحولات بزرگی در کشور مواجه خواهیم شد.
[ad_2]